Prissetting i norske golfbutikker.

Mange har kanskje sett at vi i Golfhandelen.no ikke opererer med førpriser og rabatter. Årsaken til dette en ganske enkel; 1) Vi tror folk selv enkelt kan sammenligne priser på nettet ved hjelp av ulike søkemotorer som finner laveste pris på nett ( som  www.kelkoo.no, www.prisjakt.no) og 2) Norge har svært en svært god og forbrukervennlig markedsføringslov som gjør det svært strengt å bruke rabatt i forhold til førpriser.

mystisk1

Photo: ArtFamily/Shutterstock.com

Det kan være verdt å merke seg at Forbrukerrådet nå ved flere tilfeller har rettet kritikk mot de store sportsskjedene, og også i noen tilfelle ilagt betydelige bøter for brudd på markedsføringsloven.Forbrukerombudet har registrert en oppblomstring av bruk av veiledende priser på sportsvarer. Kravene til veiledende pris er etter markedsføringsloven at det er en reell alternativ pris i markedet. Dette innebærer for det første at grossist, importør eller produsent faktisk setter veiledende priser, og dernest at en vesentlig del av omsetningen innenfor det aktuelle markedsområdet skjer til veiledende priser.
Så langt har det ikke vært fokusert på butikker som selger golfutstyr. Vi har merket oss at det i golfbransjen dessverre syndes mye på denne del av markedsføringsloven.  Når det gjelder bruk av veiledende priser, har Forbrukerombudet definert når dette kan brukes, og nedenfor refererer vi til dette:

«Villedende veiledende priser Med dagens konkurransesituasjon og antall aktører er et slikt dokumentasjonskrav svært vanskelig å oppfylle. På grunn av konkurransen selges produktene stort sett til en lavere pris enn veiledende.» (sitat Forbrukerombudet).

Vi har også merket oss at en del aktører innenfor golfbransjen opererer med betydelige salgsrabatter på de samme varer måned etter måned, ja opptil ett år eller mer. Det er her viktig å understreke at rabatt skal regnes ut fra hva varen er solgt for de siste 6 uker. Dette innebærer at dersom en vare selges til rabattert pris også etter 6 uker, er det ikke lenger noen rabatt, men den rabatterte pris er i tilfelle førprisen. Her syndes det også mye fra flere av aktørene i golfbransjen.

Vårt råd er derfor å se helt bort fra disse villedende rabattene. Sjekk heller på internett hva som er rimeligst pris for den varen du ønsker å kjøpe. Det finnes også på internett kilder der du til enhver tid kan sjekke laveste priser på blant annet golfutstyr. Her følger linker til to av de mest brukte «pris sjekkerne» i markedet:

www.kelkoo.no/c-165201-golf.html
www.prisjakt.no

Ved at vi ikke benytter oss av førpris slipper vi hele denne problematikken. Vi tilpasser våre priser fortløpende til markedet.  Hos oss vil du derfor oppleve at varene selges til det vi mener er en reell markedspris i dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s