TEST AV ROYAL GOLF RG 60 – wedger

Screen Shot 2014-09-02 at 10.41.47 PMI forbindelse med introduksjon av en ny wedge modell fra Royal Golf har vi fått to grupper spillere til å ta en liten bruker test av køllene. Det understrekes at test spillerne er helt ordinære golfspillere og således ikke har tidligere erfaring med slike tester.

Vi har bedt testspillerene si sin oppriktige mening om wedgene, både med hensyn til positive og negative egenskaper. Vi har bevisst valgt testspillere med ulike handicapnivå for å få frem opplevelsen for ulike spillergrupper. Vi har derfor delt inn gruppene i:

  1. Personer med handicap under 15
  2. Personer med handicap over 15

Her er resultatene som vi har mottatt fra testspillerne:

HANDICAP UNDER 15:

Tom Vinje Børresen;
Sola Golfklubb – handicap 2,5

Køller testet:
Testet 3 forskjellige loft- 52,56 og 60 grader. Det er det samme jeg bruker i dag.
Bounce 08 på 52 og 56, med 10 på 60 grader.
Virker som 1 type såle/grind.

Førsteinntrykk:
Flott sort finish. Bra logo. Den ser veldig solid ut til å være en «billigere» wedge. Rillene ser solide og dype ut.  For meg ser wedgene litt offset ut. Minner meg om RAM sin Cobolt wedger som var veldig populære på 90 tallet.

Man får en ganske trygg følelse og feeling ved oppstilling. Førsteinntrykk er overraskende bra.

Bruk:
Har nå slått ca 100 slag med hver kølle. Både på treningsbane og på banen. Jeg byttet ut mine Titleist Vokey wedger med disse på banen for å teste dem skikkelig. De spinner nesten for bra til tider, men mistenker at spinn vil avta etterhvert.

Lengdemessig er de royaltestganske like Vokey, muligens litt kortere. Jeg slo først endel slag ut til høyre, men dette kan ha med offset å gjøre. Men fikk stilt inn dette etterhvert.

Bouncen oppfører seg også bra, jeg får en god divot med 52 og 56 grader slik som jeg pleier.

60 grader er lett å floppe med og jeg likte den på bunkerslag. Jeg bruker stort sett 60 grader i bunker.

Ser desverre tydelig spor etter kort tids bruk. Fargen blir slitt av ganske mye på sålen og på rillene. Sortfargen forsvinner da ganske lett.Dette har nok ikke så mye å si for selve kvaliteten og slaget, men litt kjedelig er det jo når nye køller ser veldig brukt ut etter noen dagers bruk. De virker også litt «hardere» i metaller enn f.eks Vokey sine wedger.

Har nå brukt Royal Golf sine wedger i 2 mnd, og vil fortsette å bruke dem. Har tilpasset meg wedgene nå og så ser ingen grunn til å bytte dem ut før eventuelt spinn forsvinner. Meget bra produkt.

Postivt: God design. Bra riller og god spinn. Virker sterke i oppstilling grunnet stort hode og en offset look. Pris. Royal Golf er definitivt inne på noe. Kontra andre billigere wedger jeg har testet kommer disse bedre ut.

Negativt: Farge avtar kjapt på såle og riller etter lite bruk. Ser godt brukte ut med engang. Litt harde i metallet sammenlignet med toppmodeller.

Espen Sundal
Klubb: Østmarka Golfklubb

Handicap: 12,2

Intro:
La meg først av alt si at jeg ikke har hatt noen form for måleinstrumenter eller annet tilgjengelig ved testing så denne vurderingen er helt subjektiv.

Jeg har til vanlig tre wedger i bagen. To av disse (50⁰ og 56⁰) er Cleveland CG15 mens 60⁰ wedgen er en Callaway Forged. Jeg har lenge vurdert å anskaffe en 52⁰ slik at jeg har fire grader mellom alle wedgene mine (min PW er på 48⁰). Når jeg fikk en 52⁰ til testing passet det utmerket.

royal2

Lett å se hvor på køllen du treffer

Utforming: Køllene rett ut av «boksen» er har et tiltalende utseende. Jeg likte godt den sorte finishen på køllehodet og at det ikke var for mye krimskrams på hverken skaft eller baksiden av køllehodene. Det som skuffet litt var at den sorte finishen på sålen ble slitt bort etter noe tids bruk.

Følelse/Oppførsel: Jeg fikk en umiddelbar følelse at køllehodet var litt tung i forhold til wedgene jeg har benyttet så langt. Etter litt tilvenning gikk den følelsen over og jeg synes køllen var behagelig å spille med.

Jeg likte godt måten det sorte køllehodet «rammet inn» ballen på. Finishen reduserer gjenskinn som har vært spesielt godt denne sommeren.

Jeg synes også at køllen satt godt ved adressering av ballen. Uten at jeg er noen ekspert betyr vel det at den har lav «bounce». Det er en fordel ved hardt underlag og bunkere med har sand. En mulig ulempe er at køllen vil kunne grave seg ned i bakken på myke fairwayer og i bunkere med løs sand. Jeg har noe mer bounce på wedgene jeg benytter i dag, men opplever til tider at det er litt vrient på hardt underlag. Da er jeg redd for å treffe ballen på ekvator.

Screen Shot 2014-09-02 at 10.18.29 PM

60-grader «in action» på Østmarka GK

Tilnærmingen til nærspill er mye feel og det mentale aspektet spiller relativt stor rolle. I den perioden jeg har testet wedgene har mitt nærspill forbedret seg noe. Det kan være en funksjon av flere faktorer så klart (bl. a at jeg har trent mer nærspill pga testingen), men køllene blir foreløpig værende i bagen – i hvert fall på tørre, varme runder.

Min vurdering: Jeg synes køllene fungerer godt under de forhold jeg har testet og jeg er svært fornøyd med dem. Jeg evner å sette mer spinn på ballen i nærspillet mitt enn tidligere. Jeg er usikker på hvor varig finishen på køllehodet er, men det vil vise seg over tid. Jeg ser frem til å teste køllene på banen utover sensommeren når det har kommet litt mer fukt i bakken for å se om køllenes «bouncen» er klarer slike forhold eller skjærer seg ned. Med en pris ned mot 300,- pr kølle får du mye for pengene. Det er selvfølgelig litt opp til den som holder i køllen også…

HANDICAP OVER 20:

Trond Mathisen, Hamar
Klubb:
Handicap:

Jeg har per. dato et hcp midt på 20-tallet. Og for meg er køllene midt i blinken.

Jeg er dessverre ikke så teknisk oppdater når det gjelder golfkøller, men jeg har forbedret spillet mitt betraktelig. Det skjedde faktisk etter at jeg tok i bruk de nye wedgene.

Noe av det jeg merket første gang jeg brukte køllene var «et lavere tyngdepunkt» enn wedgene jeg hadde i golfbagen, noes om førte til at jeg lettere kom “under ballen” og fikk løft og lengder jeg ikke hadde før. Nå skal jeg ikke påstå at wedgene jeg har testet er årsaken til det, men jeg spiller bedre med RG-wedgene enn de jeg hadde tidligere.

Pris er viktig for alle (nesten) som har gitt seg golfen i vold, og om golfsporten skal vokse er i hvert fall disse RG-køllene et flott alternativ til de som ikke på død og liv må flashe med det flotteste og dyreste utstyret første gang de er på banen.

Jeg har aldri forsøkt de superdyre wedger hadde gjort det særlig mye bedre enn med RG-wedgene jeg har vært så heldig å få prøve.

PS: Det jeg har sett i det siste er at den hvite skriften som viser graden på køllene rett og slett forsvinner. Det bør det helt klart gjøres noe med.

Jeanette Buer
Handicap: 34.0

testTusen takk for at jeg/vi fikk teste de nye wedgene!

Her kommer våre kommentarer på 52, 56 og 60 grader. Kult at de er litt mørkere i fargene enn mange andre.

De er testet både i bunker og på gress.

52:
Lett å håndtere, lett vekt.
Litt enklere på gress enn i bunker, . Godt grep som ligger godt i hånden.

56:
Fin å chippe med inn mot greenen når man ligger litt unna, 20-30 meter. Lett og stabil kølle med godt grep. Synes også denne var lettere å slå med fra gress enn fra bunker. Fin hvis man ligger i en skråning nedfor greenen.

60:
Litt mindre trefflate på RG60 60 grader enn på vår gamle RG40 62 grader (også fra dere).
RG60 er også en del lettere vekt enn RG40, noe jeg satte pris på, mens mannen synes motsatt. Godt grep, og god i bunkern. Fin i høyt gress!

60 gradern var også den jeg testet mest, da jeg synes jeg fikk best «kontakt» med denne.

Som «nybegynner» uten voldsomt sammenligningsgrunnlag synes jeg de var lette i vekt, og dermed lette å svinge med og jeg følte jeg fikk mange gode treff på ballen. 60 gradern blir nok en favoritt i bagen, både for bunker og chippe inn til greenen. Jeg kommer til å anbefale disse wedgene til min Svigermor, som er ihugga golfspiller og setter pris på lettsvingte køller.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s