Utstyrstips

Noen av de første spørsmålene proshopansatte rundt i landet får av nybegynnere er: «Hvor mye må man betale for utstyr?» og «Hva kreves av utstyr for å spille?». Her vil nok mange prøve å selge seg oppover til en høyere prisklasse. Kanskje får nybegynneren anbefalt å kjøpe et fullsett fra merkeleverandør med en gang så har en det som trengs i årene som kommer. Er dette virkelig nødvendig?

Tanken om å kjøpe alt det nødvendige med en gang er i utgangspunktet forståelig, og for noen få kan dette faktisk være et veldig godt råd. Vi tenker her på nybegynnere som er superinteressert og kommer til å spille flere ganger i uka. På grunn av stor interesse vil de rase ned i handicap. Da vil mange føle et behov for å kjøpe bedre utstyr. Hvis en så kjøper dette utstyret fra starten av vil en slippe denne situasjonen, tenker mange. Situasjonen viser seg likevel og å være en annen. Aktive golfere har en tendens til å skifte ut utstyret ofte. Selv om en har kjøpt utstyr for 15 000,- som nybegynner for å kunne spille på køllene til en har 10 i handikap velger mange å kjøpe nye køller etter 1-2 år når en har nådd 25 i handicap. Da har det plutselig ikke noen hensikt å kjøpe full pakke med en gang, når en likevel ender opp med å bytte det ut et par år senere.

Som en av landets største nettsider for salg av golfutstyr ser vi at mange velger å gå denne veien. Samtidig har vi sjelden sett en nybegynner ha superkontroll på hva en faktisk får ut av køllene. Vi velger derfor å anbefale en annen tankegang som førstegangskjøper: Kjøp billig utstyr slik at du får testet ut hva golf faktisk er før du tar større investeringer. Utstyret trenger ikke koste mer enn en tusenlapp eller to. Det er mer enn nok til å få kjenne på hva golf faktisk er. Etter å en så har fått spilt litt kan en heller vurdere å gå til innkjøp av dyrere og naturligvis bedre køller.

2

Photo: GaudiLab/Shutterstock.com

Hva er så til å anbefale? Ønsker du det aller enkleste, bare for å få testet hvordan det er å spille, vil vi anbefale Royal Golf sine halvsett. Disse settene kommer med 7 køller og bærebag. I settet finner vi en 3-wood, 2 hybrider, 3 jernkøller og en flott, stabil putter. Dette er perfekt for deg som vil få en fullverdig opplevelse av hva golf innebærer. Et slikt halvsett fås til kun 1445,-! En pris du kun finner her

Er du av typen som alltid er ute etter det beste til en minst mulig penge vil vi anbefale Royal Golf sin toppmodell. Dette er køller en kan spille på lenge, på samme måte som Titleist sine køller. Forskjellen her er at køllene er produsert på en litt enklere måte slik at prisen er vesentlig billigere. Selv om de er billigere, betyr ikke det at køllene ikke er av kvalitet. Etter å ha testet disse ble vi overrasket over hvor mye en får igjen for så lite penger. Toppmodellen til Royal Golf gir 13 køller med bærebag. Blant disse 13 finner vi en driver, to wooder, en hybrid, 8 jernkøller og deres beste putter (Classic Premium). Her får en absolutt alt en trenger for å spille lenge, og settet koster kun 3495,-. Til sammenligning er dette omtrent det en driver hos de store leverandørene koster. Køllene er tilgjengelig på denne linken!

Screen Shot 2016-01-13 at 10.31.38 PM

Vi håper at tipsene kan komme deg til gode! Skulle det være noe er det selvfølgelig bare å bruke kommentarfeltet under eller sende oss en mail på christoffer@golfhandelen.no.

Hvilke køller spiller du på? Bruk kommentarfeltet under og del dine meninger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s