Hva må du gjøre for å komme i gang med golf?

vtg-liten-liggende-500x159

 Bilde hentet fra http://www.hagagolf.no/vtg-veien-til-golf/ 

Det har aldri vært lettere å begynne med golf. Tidligere måtte en gjennom diverse teoretiske og praktiske prøver. Slik er det ikke lenger. NGF kom for et par år siden med et nytt program – Veien til golf (VTG). Kurset er betydelig kortere og mindre omfattende enn det var før. Dette gjør ikke deltakerne til mindre kvalifiserte på noen måte. Grunnen er et mer intensivt kurs med gode instruktører som har et større fokus på ferdighetsutvikling. Kursdeltakerne kommer raskt i gang med selve spillingen og finner ut hvorvidt dette er noe for dem eller ikke.

Nå er vi i desember og en kan spørre seg om dette er riktig tidspunkt å starte på. Svaret er enkelt og greit ja. Oppsøk en golfklubb som arrangerer «Veien til Golf» og kom i gang, jo tidligere jo bedre. Husk at det å starte på vinteren gir deg muligheten til å øve på innendørssentre og forhåpentligvis på treningsområdene ute før en tar det neste skrittet ut på hovedbanen.

I vintermånedene går mange spillere inn i en «dvale».. Dette gir rom for nybegynnere til å teste spillet sitt i rolige omgivelser uten for mye press. Flere vestlige klubber som ikke blir rammet av vinteren like hardt som de i øst tilbyr billige vintermedlemskap. Slike medlemskap er en flott måte å få testet sporten på en billig måte.

Hva koster så et slikt «Veien til Golf» kurs? Selve kurset tilbyr flere klubber til noen få hundrelapper. Noen klubber tilbyr såkalte nybegynnerpakker. Pakkene innebærer golfkurs og medlemskap for en gitt periode. Med andre ord helt perfekt for deg som vurderer å begynne med golf. Her er noen eksempler på priser på slike pakker:

  • Solastranden Golfklubb – 1000 kroner
  • Sola Golfklubb – 2950 kroner
  • Bergen Golfklubb – 1600 kroner
  • Meland Golfklubb – 2500 kroner
  • Bjaavann Golfklubb-Kristiansand – 5900 kroner
  • Vestfold Golfklubb – 950 kroner
  • Drammen Golfklubb – 1100 kroner
  • Grønmo Golfklubb – 1500 kroner
  • Huseby & Hankø Golfklubb – 1545 kroner
(Hentet fra http://www.vtg123.no/)

For juniorer (under 19 år) vil ofte prisene være rabatterte. Som en ser varierer prisene veldig. Variasjonene skyldes størrelsen på golfparkene og selvfølgelig omfanget av medlemskapet. Poenget er at det finnes nybegynnerpakker på veldig mange golfbaner rundt om i landet. Spør etter slike pakker! Det gir en ypperlig mulighet til å teste sporten skikkelig før en bruker mye penger på utstyr. For ja, de fleste klubber tilbyr utlån av utstyr og dette er ofte gratis når en går på kurs.

Ta kontakt med din lokale golfklubb og spør etter nybegynnerpakke. Det har aldri vært lettere å komme i gang med golf og hvem som helst kan være med å spille!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s