Hvilke ferdigheter trenger du for å spille golf?

Som nevnt i tidligere innlegg er det svært lett å komme i gang med golf. Alt du trenger å gjøre er å delta på «Veien til Golf». Her vil du få alt av opplæring du trenger. NGF stiller ingen krav til deltakerne.

Golf er en fantastisk idrett. Kombinasjonen av det sosiale, konkurranser og mosjon er ideell for alle, uansett utgangspunkt. På golfbaner landet rundt finner vi dem: Treåringer som prøver golf for første gang, ungdommer som suser rundt i golfbil, businessmenn i skjorte som spiller en runde på vei hjem fra jobb, nyforelska par på kjærlighetstur og eldre mennesker som nyter dagene som pensjonist. Idretten har også vokst frem blant funksjonshemmede. Det er en arena der alle får delta og alle føler seg velkomne. Enten du er der for å konkurrere eller bare for å gå en liten tur så er dette plassen for deg.

Ingen av de vi treffer på banen ble født golfere. Det er noe de har blitt. Noen ble golfere da de var med far på golfbanen som treåring, andre tok kurs da de var 70. Er det en ting norske klubber har vist at de er gode på så er det å tilpasse seg ulike aldersgrupper.

Vi ser stadig at det dukker opp nye, ukjente ansikt på banen. Hvorfor kommer de? Hva er det som kjennetegner dem? Som vi ser er ikke alder en fellesnevner. Heller ikke fysisk utgangspunkt ettersom vi med jevne mellomrom ser rullestolbrukere på treningsområdet.

Det å si at alle golfere har svært sterk økonomi har også gått ut på dato. Slik var det gjerne før, ikke nå. Golf trenger ikke være dyrt. Så lenge en sier seg fornøyd med de køllene en har fått tak i og holder seg til dem kan en spille og ha det gøy i lang tid. Prisene for medlemskap faller og det blir stadig enklere å komme i gang. Vi kan derfor heller ikke si at penger er et fellestrekk for de nye golferne.

Likevel har de nye spillerne noen fellestrekk. Alle viser glede og en iver etter å finne nye kjekke hobbyer å fylle dagene med. De koser seg. De opplever noe av det beste verden kan tilby: frisk luft. Golfere har fellestrekk akkurat som mennesker har visse fellestrekk seg imellom. Tilfellet her er at disse trekkene er fortreffelig like. Golfere er som folk flest. De gleder seg over gode stunder. Noe mer eller mindre er det ikke. Golf er og forblir en sport for alle. Har du ikke prøvd så er det på tide å prøve! Meld deg på VTG-kurs i dag og du vil forstå hva vi mener.

50e4912bf416c95e46b2616dbfd0b1a0

(Foto: Jono Searle/The Courier Mail. Tilgjengelig fra: http://www.couriermail.com.au/sport/family-feat-three-generations-of-way-family-tee-up-in-brisbane-pennants-golf/news-story/44f8b35a9f024e45141cda9050cf5495?=)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s