Nytt fra Callaway i 2017

Callaway har for ikke lenge siden lansert sin nye serie Callaway GBB Epic og GBB Epic Sub Zero. Vi har sett litt nærmere på disse køllene.

Callaway Epic_5.jpg

Ved første øyekast ser denne driveren ut som hvilken som helst annen driver Callaway har kommet med. Det er selvfølgelig endringer, men ikke noe spektakulært. Likevel sier Callaway’s Alan Hocknell at de har «forandret så godt som alt ved denne driveren». Dette er interessant, så la oss se litt nærmere på hva som ligger bak fasaden.

Det er flere år siden Callaway begynte å bruke karbonfiber i driverne og woodene sine, men de har aldri hatt så mye som nå. De oppgir selv at omtrent 50 prosent av kølleholdet er i karbon for å gjøre driveren lettest mulig, og for å få den til å bevege seg så stabilt som mulig. De har plassert best mulig så lavt i driveren som mulig for å opprettholde et lavt tyngdepunkt, som både gir bedre ballstart og bedre kraftoverføring til ballen.

Den store forskjellen, som Hocknell påpeker, ligger altså bakom det folk flest kan se.

På bildet er det illustrert to grønne «pinner» over slagflaten. Dette er to stenger i titanium som henger på baksiden av slagflaten og kobler toppen sammen med bunnen, og hindrer slagflaten fra å krumme seg like mye i trefføyeblikket som det har gjort tidligere. Callaway kaller det «Jailbreak-teknologi». Teknologien skal gi bedre kraftoverføring til ballen og dermed høyere ballhastighet, som igjen resulterer i mer lengde på slagene.

Vi kan altså si oss enige med Hocknell – det har blitt gjort store endringer på deres nye driver. Ut i fra testene vi har gjort i våre egne simulatorer ser det ut til at dette har fungert.

Hva er så forskjellen mellom GBB Epic og GBB Epic Sub Zero?

Den største forskjellen ligger først og fremst i muligheten til å tilpasse driveren til egne preferanser. De to driverne har to forskjellige reguleringssystemer som appellerer til to forskjellige spillergrupper.

GBB Epic har en vekt du kan flytte mot hælen/tåen av driveren. Driveren passer fint til folk som sliter med å kurere slicen. I nøytral posisjon er det fortsatt en driver der teknologien hjelper deg med å rette opp slicen. Dette kan forsterkes ved å justere vekten enda mer, eller flytte den mot «fade» for dem som trenger det.

GBB Epic Sub Zero har ikke denne muligheten. Sub Zero varianten er designet for å presse ut hver eneste meter det går an å få i lengde ved å optimalisere spinnen og ballstarten. Den har to vekter som kan brukes til å justere tyngdepunktet lengre frem for å redusere spinnen, eller flyttes lengre bak om en ønsker å få mer høyde.

callaway_gbb_epic_drivers_solePå bildet ser du GBB Epic Sub Zero til venstre og GBB Epic til høyre. Bildet er hentet fra: https://thesandtrap.com/b/clubs/callawa_gbb_epic_driver_review

Det er selvfølgelig dristig gjort av Callaway å endre såpass mye av teknologien i driverne med tanke på all den suksessen de har hatt tidligere, men ut i fra testene som er gjort til nå ser vi ingen grunn for at årets modell ikke skal kunne slå tidligere salgsrekorder.

Vi har køllene på lager. Kom gjerne innom for å prøve dem i våre nye, flotte golfsimulatorer.

Legg gjerne igjen en kommentar om hva du syns om disse køllene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s