«Hvor lange golfkøller burde jeg ha?»

Dette er et spørsmål vi i Golfhandelen får ofte, og som det i utgangspunktet ikke finnes et enkelt svar på. Her forsøker vi å oppsummere så godt vi kan.

Bilderesultat for length golf clubs

Mange ville besvart dette spørsmålet slik til folk med normalt forhold mellom høyde og lengde på armer:

  • Jernsett til menn med høyde 170-184 cm: Standard lengde.
  • Jernsett til menn med høyde 184-190 cm: Standard lengde + 0,5 tommer
  • Jernsett til menn med høyde over 190 cm: Standard lengde + 1 tomme.
  • Jernsett til damer med høyde 160-175 cm: Standard lengde.
  • Jernsett til damer med høyde 176-185 cm: Standard lengde + 0,5 tommer.
  • Jernsett til damer med høyde over 186 cm: Standard lengde + 1 tomme.

Damesett er normalt 1 tomme kortere enn herresett.

Fordelingen ovenfor er en grei tommelfingerregel, men er på ingen måte hugget i stein. Som du kanskje vet har hver golfspiller sin unike oppstilling og golfsving, og dette må tas hensyn til. Graden av bøy i knærne, hofter og lengden på armer relativt til høyden har stor betydning og bør tas hensyn til. For nybegynneren kan dette virke som unødvendig mye strev for å få tak i et golfsett, men for bedre spillere kan det ha stor betydning.

Folk flest har ikke kompetanse nok til å si så mye om hva som er riktig lengde og ikke. Derfor burde en oppsøke en av de mange golfbutikkene (og proshopene) rundt i landet som både har erfaring og utstyr til å kunne utføre en slik «custom fitting». Noen tar betalt for det, mens andre ikke. Uansett så vil du i etterkant sitte igjen med en følelse av å ha gjort et riktig kjøp og den følelsen er det mange som føler at er verdt de ekstra kronene.

Hvilken lengde man har på putteren er individuelt og kan ikke analyseres på samme måte. Her anbefaler vi enkelt og greit å prøve ut før man kjøper! Dette er noe de fleste golfbutikkene tilbyr, enten på en puttinggreen, golfsimulator eller puttingmatte.

Uansett om du kjøper ditt første golfsett eller har vært lavhandicaper i 20 år så anbefaler vi deg å ta en prat med noen som har kompetanse på området for å kartlegge hvor lange golfkøller du burde ha.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s