Titleist 718 – En oversikt

Titleist har i år lansert hele 6 nye jernsett i deres 718-serie. Vi prøver her å gi en god oversikt over likheter/ulikheter, og til hvem de ulike køllene passer best til.

Vi kan dele disse 6 jernsettene i to. Den ene gruppen består av AP2, CB og MB, som alle gir utrolig presisjon og kontroll. Den andre består av AP1, AP3 og T-MB, som kan beskrives som «tilgivende distansejern».

Titleist 718 MB er kanskje det nærmeste vi i dag kommer til rene «bladkøller». Disse køllene er kun beregnet for spillere med svært gode ferdigheter. De er lite tilgivende, men gir eksepsjonelt god følelse og kontroll for spillerne som har stabile og gode treff.

Titleist 718 CB er litt mer tilgivende. CB står for «cavity back» og har en litt tykkere såle enn MB. For gode spillere er dette stabile jern som gir veldig god slagfølelse, lengdekontroll og mulighet for å forme slagene.

Titleist AP2 er en bestselger hvert eneste år. Dette jernsettet er det mest tilgivende av de nevnte tre settene i serien, men har likevel mange av de samme egenskapene når det kommer til følelse og kontroll. AP2 vil for mange aktive hobbygolfere være et godt alternativ som en kan spille på lenge.

Titleist AP1 har den tykkeste sålen og har i mange år vært et attraktivt alternativ for spillere som er ute etter et lettspilt jernsett. Den robuste oppbygningen gir utrolig god lengde og stabil retning.

Titleist T-MB minner kanskje mest om en bladkølle, men har tungstenvekter i tå og hæl som gjør dem svært tilgivende. Dette kombinert med fordelene av å ha et mindre køllehode gjør at dette jernsettet kommer til å bli svært populært det neste året. For dem som har prøvd Titleist sine utility jern («driverjern»), så har teknologien her blitt brukt til å skape et helt sett med de samme egenskapene.

Titleist AP3 ser ut som AP2, men har lengden til AP1. Den ser ut som et tourjern, men er svært tilgivende. Dette er et lettspilt jernsett, som kan anbefales til de fleste. Settet gir god høyde og mye lengde, samtidig som at tungstenvekter er plassert mot tå og hæl for å gi stabil ballflukt.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å dele dine erfaringer med Titleist sine jernsett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s