Nytt fra Cobra: F-MAX

Cobra har utvidet F-serien med sin nyeste modell F-MAX. Vi har sett nærmere på hva disse køllene har å by på.

«Cobra F-MAX er et tilgivende og lettspilt sett med golfkøller. De er spesielt designet for spillere med lav til moderat svinghastighet – Med andre ord perfekt for folk flest.»

Vi hører ofte produsentene skryte over hvor bra deres nylansering er, slik som over. Det er derfor greit å se nærmere på hva det faktisk er som gjør disse køllene såpass bra for denne spillergruppen, for å vurdere om uttalelsen faktisk stemmer.

Først og fremst veier disse køllene mindre enn tidligere modeller (både skaft og køllehode). Dette gjør at spillerne kan få høyere svinghastighet uten å måtte gjøre noe annerledes enn før. Som kjent fører også høyere svinghastighet, forutsatt samme balltreff, at ballen får høyere hastighet og dermed flyr lengre. Dette vil nok de fleste være enig om at er en god ting.

Det andre Cobra har gjort er å flytte tyngdepunktet i køllehodet lengre bak og mot hælen. Dette gjør at ballbanen blir høyere. Høyere ballbane kombinert med bedre hastighet gir enda mer lengde. Vektplasseringen bidrar videre til at køllene favoriserer en draw (skru fra høyre mot venstre), og reduserer slice (ukontrollert skru ut mot høyre). På den måten bidrar også vektplassering til at hobbygolfere flest (som mange sliter med slice) vil oppnå mer stabilitet i spillet.

Det tredje de har gjort er å sette inn en smidd titaniumsflate i treffområdet på driveren, wooden og hybriden. Denne er designet for å gi maksimal ballhastighet, selv ved dårligere treff. Dette er nok et element som bra for spillere som søker stabilitet.

Det fjerde er midsize grep. Cobra har valgt å gå bort bra standard størrelse på grep for F-MAX modellen og erstattet dem med noen litt tykkere midsize grep. Dette skal gjøre det mer komfortabelt og gi følelsen av mer kontroll.

Det siste elementet som er verdt å nevne er at disse køllene også er tilgjengelig i one-length, noe Cobra selv introduserte for en stund siden sammen med PGA Tour spiller Bryson DeChambeau. Vi vet at mange av spillerne med lav/moderat svingspeed, som disse køllene appellerer til, typisk er spillere som også er opptatt av stabilitet. Derfor anbefaler vi å se nærmere på alternativet one-length. Mange, inkludert undertegnede, har som uvane å kun bruke en kølle når man trener. En kan gjerne stå på driving rangen og kun slå med 7-er jernet (eller en annen kølle), og føle at slagene blir bedre for hver ball en slår. Etter å ha gjort dette går en ut på banen og spiller katastrofalt. Hvorfor skjer dette så ofte? Fakta er at forskjellige køller krever (marginalt) forskjellig oppstilling. Evnen til å kunne bytte mellom de ulike køllene og dermed oppstillingene er noe som må øves på, og er en variabel en må ha kontroll på for å få til gode slag. Som du sikkert har forstått, så løser altså Cobra F-MAX ONE dette problemet. Alle køllene i dette settet er like lange som et 7-jern, slik at du kan bruke samme oppstilling med alle jernkøllene og dermed oppnår enda mer stabilitet!

Vi kan altså basert på denne gjennomgangen si at Cobra F-MAX (ONE) er verdt et forsøk. Egenskapene appellerer veldig til spillergruppen den er ment til, og køllene bør derfor absolutt vurderes dersom du er i denne gruppen og skal kjøpe nye køller.

Har du noen erfaringer med Cobra sine køller? Del dem gjerne i kommentarfeltet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s