Jordan Spieth og Under Armour

Jordan Spieth er i skrivende stund ranket som nummer 2 i verden. Vi har tidligere skrevet om hva han har i baggen, men for mange av våre lesere er det en like stor utfordring å finne gode klær å spille i. Vi har derfor sett nærmere på Jordan Spieth sitt klesvalg og hans forhold til Under Armour.

Mange av dere vet nok at Jordan Spieth er en av Under Armour sine viktigste ansikt utad når de retter seg mot golfspillere. I 2015 signerte han en tiårskontrakt med dem, som Golf Digest hevdet at gir han en årlig åttesifret sum (i dollar), tydelige bonuser (feks. for seier), aksjeopsjoner og en fremtidig egen kleskolleksjon. For oss «normale» folk så høres dette ut som hinsides god betaling for å gå med noen klesplagg med et spesielt merke på. Er det slik Spieth også tenker? Muligens, men det er nok flere andre aspekter også.

For det første har Jordon Spieth blitt en «stjerne» i golfsporten. Med en slik stjernestatus kommer det naturligvis gode sponsortilbud, og det er derfor naturlig å tenke at han også har fått tilbud i fra andre leverandører.

For det andre så kan det også tenkes at penger ikke er en avgjørende faktor når en tjener i overkant av 50 millioner dollar (!) i året. Jordan Spieth sliter ikke økonomiske, og uttalelser fra idrettsutøvere i samme situasjon tilsier at de også er opptatt av de andre verdiene som sponsorene bidrar med for å gjøre dem best mulig. Det handler altså ikke bare om pengene, men også hva som kan gjøre Jordan Spieth bedre som utøver.

I følge Darren Rovell i ESPN, var det tre faktorer som bidro til at Under Armour fikk avtalen med Jordan Spieth i første omgang:

  1. Under Armour lovte å promotere Jordan Spieth som en atlet og ikke bare en golfspiller. Dette likte Spieth godt fordi han så på seg selv som en atlet, men også fordi han hadde vært svært dyktig i andre sporter tidligere.
  2. Under Armour selger ikke golfutstyr. Dette gjorde det lettere å overtale Spieth siden han ikke trengte å bytte utstyr.
  3. Hunter Mahan hadde samme manager som Spieth, og når manageren allerede hadde vært med på å lande en slik avtale med Mahan var prosessen enklere i runde nummer to.

I tillegg til de to nevnte er det også andre spillere på touren som har tatt i bruk klærne til Under Armour. Spillere som Gary Woodland og Matthew Fitzpatrick er verdt å nevne. De er ikke mange, men de er noen. Det er naturlig å tro at når noen spillere velger å stå ut fra resten av mengden spillere med å velge Under Armour, så er det noe mer ved det enn bare pengene, for de andre betaler også godt.

Det virker derfor som om Under Armour har satt seg en god posisjon i golfmarkedet, kjent for gode verdier og god kvalitet. Dette har Jordan Spieth oppdaget, og derfor bruker han klærne deres i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s