TaylorMade P700 serien

De ulike markedsaktørene kommer jevnlige med nye køller. Ofte lanserer de opptil flere av samme typen og dette kan skape forvirring blant folk flest. TaylorMade er intet unntak. Vi diskuterer her P700 serien som helhet og prøver å gi deg en fornuftig sammenligning av de ulike køllene i serien: P900, P700, P500 og P300.

p700

Skjermbilde tatt fra Taylormadegolf.eu

En del har kritisert TaylorMade for å ikke levere det som gjerne blir kalt «tourjern» eller «bladkøller». Historisk sett har jernene gjerne hatt litt tykkere køllehode enn konkurrentene. Begrunnelsen til TaylorMade har vært enkel: hvorfor gjøre spillet vanskeligere med å spille på bladkøller når det finnes bedre alternativer? Med P700 serien har de svart på tiltale ved å levere jern med tynnere topplinje og mindre offset. Køllene minner mer om bladkøller, men er fortsatt svært tilgivende. Dette gjør at de nå møter dem som ønsker å ha køller som ser bra ut, og samtidig ønsker å ha den tilgivende teknologien som en tidligere kun fant i større køllehoder. TaylorMade P700 serien ser gjennomgående svært bra ut, og testene viser at de også leverer svært gode og stabile resultater.

På illustrasjonen over ser vi en sammenligning av køllene gjort fra TaylorMade sin side. Kort sagt kan en si at jo lavere ned man går i P700 serien, jo nærmer kommer man det som tradisjonelt ble omtalt som bladkøller. P730 kan minne veldig mye om slike køller, mens P790 er mer en mellomting mellom en bladkølle og tykkere og lettspilte jern. De har alle teknologi lagt til rette for lengde og presisjon, men P790 har mest fokus på førstnevnte og ned til P730 som har teknologien rettet mest mot presisjon og muligheten for å forme slagene.

Den viktigste skilnaden mellom køllene er TaylorMade sin nyeste teknologi: SpeedFoam. Dette er som navnet tilsier, skum plassert inni køllehodet. Dette skummet utvider seg inni køllehodet til å fylle alle tomrom. Dette bidrar til en kompakt og stabilt køllehodet, med enda bedre kraftoverføring til ballen enn alternativene. Det er her selve kjernen i den ekstra lengden ligger. Kombinert med de karakteristiske luftlommene bidrar dette til ekstremt god lengde.

De andre modellene har ikke den nevnte SpeedFoam teknologien og luftlommer, men veier opp for mindre lengde med bedre presisjon. Dette er gjort mulig med en litt annerledes vektplassering, og CNC formet cavity back.

Med P700 serien gir TayorMade spilleren selv mulighet til å velge det jernet som appellerer mest til sitt eget spill. Ønsker en svært god lengde og tilgivelse fra et jern som med mindre offset enn en del konkurrenter er P900 det beste alternativet. Dersom man heller ønsker mer presisjon og mulighet for å forme ballbanen velger man et lavere tall i P700 serien.

Uansett hva en velger av disse så kan en være sikker på at teknologien bak er utviklet for å gjøre tradisjonelle tourjern mer «hobbygolfvennlige». En spiller med 15 i handicap bør derfor kunne spille med TaylorMade P900 uten problem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s