Cameron Who?

Cameron Champ

(bilde fra GolfWRX.com)

Vi har alle en kamerat som slår 30-40 meter forbi oss på et langt par 5. Irriterende? Ja. Er du litt misunnelig? Jeg vet jeg er (du vet hvem du er..). Men hadde du trodd at det var noen som fikk Dustin Johnson og Rory McIlroy til å føle det? Møt Cameron Champ (23).

Om du ikke kjenner igjen navnet, er ikke det helt rart. Men legg merke til det, for Cameron Champ (23) er av mange nevnt som et av de største talentene for fremtiden! I tillegg vant han i helgen sin første PGA-turnering med fire slag, i bare sin niende start på touren!

Selv om Champ vant Sanderson Farms Championship, i Mississippi, med fire slag, er det ikke bare derfor han er på alles lepper disse dager. Med en sving hastighet nord for 130 mph (husker du ståheiet når Tiger Woods hadde 128mph?), har Champ et snitt på over 330 yards så langt i 2019 sesongen. Det er gode 13 yards lengre enn McIlroy, og nesten 20 yards (!) lengre enn Johnsons snitt i 2018 sesongen, i følge PGATour.com.

I helgen derimot var det ikke bare driveren han viste frem. Med gode birdies på 13, 14 og 15 – før en 12 meter putt for birdie på 16 var han plutselig i ledelse med to. Med en bra save på 17 for par var scenen satt. Når han da like så godt avsluttet med birdie, fra et umulig lie i roughen på 18, var første seier i boks!

For et år siden var Cameron Champ fortsatt på skolen, når han kvalifiserte seg til web.com-Touren via Q-school. Nå står han igjen som vinner på PGA Touren. Og ikke vær overrasket om du ser navnet hans nær toppen av listene i fremtiden. For selv om han bomber ut den ene driven etter den andre, er han i tillegg topp 5 på PGA-rankingen med både antall birdies (45 på 8 runder) og gjennomsnitts-score (69.295). Så spørsmålet som stilles før 2019 er: Hvordan slå en som smiler, traskende forbi drivene til McIlroy og DJ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s