Justin Rose – Verdens beste golfspiller!

Justin Rose

(bilde fra GolfWRX.com)

2 uker. Det var så lenge Brooks Koepka fikk på toppen av verdens rankingen. I helgen vant Justin Rose 2018 Turkish Airlines Open på Europatouren for igjen å kunne kalle seg verdens beste golfspiller.

For en sesong Rose har hatt. Med ni topp 5 plasseringer på PGA-touren før helgen har han tjent inn rundt $8 millioner. Men turneringen på Regnum Carya Golf & Spa Resort i Tyrkia smakte nok ekstra godt. For seier på helgens Europatour turnering sendte han igjen til toppen av verdensrankingen, foran Brooks Koepka. Men det kom ikke uten en kamp.

Rose startet dagen 3 bak, etter tre baller i vannet på runde 3 av Turkish Airlines Open, og for å ta tilbake tronen på toppen av rankingen, måtte han vinne i helgen. Etter 10 hull var Rose -4 for dagen, og likt med Haotong Li. Li gjorde så bogey på 11, før Rose gjorde birdie på 14, og plutselig var engelskmannen 2 foran. Da så det nok bra ut for Rose. Men Li slo tilbake med en eagle på 15, før Rose slo i en birdie fra litt over en meter på 16. Rose var på dette tidspunktet en foran. Men som på lørdag ble det en litt “rocky” avslutning på JR.

Rose treputtet 17, og bommet en kort parputt på 18 for -17 sammenlagt. Treputtet gjorde også Li, men han gjorde det på 18, for en totalscore for -17. Motstanderne måtte så ut i play-off for å avgjøre vinneren. Etter at Rose toputtet fra rundt 5 meter, treputtet Li fra rundt 3 meter.

Etter en magisk sesong kan Rose se navnet sitt på toppen av verdensrankingen for andre gang. Seieren i Tyrkia er hans 10ende plassering topp 5 på en av de to store tourene i år, og ga han en sjekk på litt over 900 000 pund. Det vil komme godt med for den sympatiske engelskmannen, men etter kalenderåret 2018 sliter han nok ikke med å betale regningene med det første.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s