Custom Fitting – Hvordan fungerer det?

Custom fitting, eller tilpasning av køller, er noe mange kunne hatt fordel av, men hva skjer egentlig i en slik tilpasning? Custom fitting gir deg muligheten til å teste mange forskjellige køller, skaft og lengder for å finne den sammensetningen som passer best for deg og ditt spill. For gratis custom fitting ut året, kom innom Golfhandelen, enten i Oslo eller i Strømstad!

Målet med custom fitting er å finne den sammensetningen av køller som passer best for deg. Enten du er ute etter wedger, jern, hybrid, wooder eller driver, er ønsket at du skal komme ut av det med vissheten at det du har kjøpt passer for deg, eller at det du har er mer enn godt nok. Det kan ikke sies nok ganger. Målet må være å finne de køllene som gir deg mest glede, IKKE hvilke nye køller som passer.

Før vi fortsetter er det viktig å minne på at en custom fitting ikke er en forpliktelse til å kjøpe. Det er en test av hvilket utstyr som passer best for deg. Og dette er i grunn kun vår anbefaling av hva som kan gi deg mer glede av denne fantastiske sporten. Hvis du ikke vil kjøpe, ikke ser noen grunn til å bytte det du har, eller trenger mer betenkningstid, så gjør du det. Vi er kun her for å hjelpe deg, og gi deg mulige alternativer, hvis du skulle ønske det.

Alle kan tjene på en custom fitting, hvis dere aldri har prøvd det før. Craig Allen, mannen som tilpasser utstyr for PGA-spillerne Zack Johnson og Billy Horschel sa i et intervju med GolfWRX.com at uansett nivå, er custom fitting en god ting. Fordi hvis du har feil utstyr i hendene, vil du alltid trenge å kompensere for noe. Men for noen kan kølle tilpasning virke skummelt. At noen bare står og ser på deg slå, hva hvis du slår dårlig? Det er viktig for oss at custom fitting oppleves som en uformell og hyggelig ting. Vi er her for å hjelpe deg til å finne hva som passer deg best. Og ettersom det finnes så mange forskjellige nivåer i golf, ville vi fortelle litt hva kølle tilpasning innebærer. Hva skjer så på en custom fitting?

Etter en oppvarming vil vi finne ut hvor lange køller du skal ha. Det er viktig å huske på at selv om “standarden” sier du skal ha en viss lengde på køllene, kan det være det ikke stemmer. Men vi jobber utifra standarden, og endrer hvis du føler det ikke passer deg. Videre vil vi snakke med deg for å finne ut hvilke køller du ønsker å teste; merker og modeller. Er du usikker vil vi komme med en anbefaling, men i bunn og grunn er det du som bestemmer hva du vil teste.

Etter dette ser vi på noen svinger for å finne hvilken stivhet på skaftet som passer best for deg. NB! Stiff, for eksempel, er ikke bedre eller dårligere enn regular. Skaftet er mer din personlige timing, og det som hjelper deg til å treffe ballen best mulig. Enten det er et vanlig seniorflex skaft, et tungt regular skaft eller et lett stiff skaft. Og det er her custom fittingen mer eller mindre starter. Ved å teste hver unike sammensetning av køllehodet og skaft, vil vi kunne sammenligne de forskjellige køllene for å se hvilken som passer deg best. Da testes og sammenlignes køllehastighet, ballhastighet, lengde, høyde, spintall, smash faktor, etc på de forskjellige køllene. Utfallet av testen vil da gjøre det klart hvilke køller som passer deg best, basert på tallene som er innhentet. Det er ikke et mål å finne den som slår det ene slaget som går lengst, men å finne det beste alternativet som gir deg minst spredning. Det alternativet som gir deg best kontroll på lengde og retning, og som gir deg mest lengde på en mest effektiv måte. Hvis det kommer frem på slutten av fittingen at du vil kjøpe nye køller, vil vi også teste lie-vinkelen på køllen, og tykkelsen på grepet. Dette kan så klart også testes på de køllene du allerede har. Men det er viktig å huske på at det er vanskelig å gjøre for store endringer på lie-vinkelen på køllene hvis det ikke er smidde køller.

Hvis du ønsker å komme innom for en test, har Golfhandelen i Oslo og Strømstad gratis fitting ut 2018! Bare å ta turen for en prat, eller en test for å sjekke ditt utstyr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s