Gratulerer Kristoffer og Kristian!

Kristoffer Reitan gjorde det krystallklart før årets Q-school kvalifisering til Europatouren: Det var topp 25, eller å fortsette som amatør. Kristian Krogh Johannessen ville ha revansje fra fjorårets Q-school hvor han misset kortet til Europatouren med ett fattig slag. Gutta viste klasse og styrke i maraton prøven på Lumine Golfklubb i Spania, og klarte det med minst mulig margin! Det betyr at Krogh og Reitan er klare for Europatouren 2019! Vi klarer ikke si hvor imponerte vi er! Gratulerer!

Finalesteget på Q-school til Europatouren er sett på som en av de tøffere prøvene i golf. Etter å ha gått igjennom to kvalifiserings steg, skal man ut i en 6-runders ildprøve for å få arbeidstillatelse på Europatouren. I årets utgave hadde Norge med fire spillere: Eirik Tage Johansen, Aksel Olsen, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Reitan.

Reitan skøyt ut av startblokkene som på en rakett med en 63 (-8) runde på Lumines Lake Course, som gav han en 3.plass etter runde 1. Med to oppfølgende runder på 70 (-2) og 71 (-1) på Hills Course hadde Reitan et godt fundament før de resterende tre rundene på Lake Course, som han selv sa passet han bedre. Her fulgte Reitan opp med 67 (-4) og 69 (-2) i runde 4 og 5 på Lake Course, som gjorde at han lå godt innenfor topp 25 som får Europatour-kortet på slutten av kvalifiseringen.

Sisterunden til Reitan ble en triller. Runden startet med to birdies og en bogey første fire, og med en birdie på hull 8 rundet han på -2, med fire slag margin innenfor kvalifiserings grensen. Og for å gi seg selv litt ekstra rom, gjorde han enda en birdie på hull 11, for en fem slags luke ned, som skulle vise seg å være god å ha. For så kom det et lite tilbakeslag. Fra hull 12 – 15 gjorde Reitan dobbel bogey, bogey, bogey, bogey, og plutselig var han ett slag utenfor topp 25. Så slo han kraftig tilbake med birdie på hull 16, og vipps! så var han inne blant topp 25 igjen! Med par-par avslutning klarer han det på slaget! Reitan er på Europatouren i 2019! Gratulerer Kristoffer!

Kristian Krogh Johannessen spilte godt og solid hele uken. Etter fire runder med 69 (-2), 67 (-5), 70 (-2) og 69 (-2) lå han -11 sammenlagt, og godt i rute for å klare kortet! Han fortsatte med en 70 (-1) runde i går, men det han gjør på siste runden er virkelig imponerende. Med en bogey og tre birdies på front 9 var han -2. Så kom seks strake par, og på tidspunktet var han to slag utenfor. Med en fantastisk sterk avslutning, banket han inn to birdies på siste tre, det gav han en 67 (-4) runde som akkurat kastet han inn i det gode selskapet! Med seks runder under par i Q-school finalen er Krogh også på Europatouren i 2019! Gratulerer Kristian!

De andre norske gjorde seg heller ikke bort. Det er i seg selv fantastisk at vi hadde fire spillere i finalesteget. Eirik Tage Johansen, som har klart seg gjennom denne kvalifiseringen fire (!) ganger tidligere, fikk en liten smell på runde 2 med 74 (+3), men slo tilbake med 63 (-8) på tredje runden. Derfra og inn var alle rundene under par, men det kom litt til kort denne gangen. Aksel Olsen var -8 etter to runder, men med to runder over par misset han cuten som gikk på -6 etter fire runder. Uansett er det bra jobba av gutta som har sikret kortet for Challenge Touren neste år, hvor de kanskje blir spillende med Espen Kofstad.

Uansett hvordan 2019 sesongen blir, ser vi frem til å heie på Kristian og Kristoffer i Europas øverste liga. Golf-Norge står sterkt om dagen. Dette blir gøy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s