«Lefty» Vinner the Match!

Phil Mickelson

Jim Hunter / Shutterstock

Matchen som har blitt hypet opp i lang tid fant sted i helgen. På Shadow Creek Golfklubb i Las Vegas kjempet rivalene Tiger Woods og Phil Mickelson om $9 millioner over 18 hull. Under flomlysene på fjerde omspillshullet trakk “Lefty” det lengste strået med en halvannen meter birdieputt!

De siste månedene har vi fått innblikk i rykter, planlegging og “trash talk” mellom Phil og Tiger. Det kulminerte i forrige uke hvor Mickelson veddet Tiger om at Phil skulle gjøre birdie på hull 1. Summen de veddet om? $200,000. På fredag var dagen her, og alle sponsorene var på plass for å se to av de største spillerne gjennom tidene duellere i Las Vegas.

Og action var ikke langt unna. På hull 1 hadde Phil en birdieputt for å ta $200,000 ut av lomma til Woods. Det klarte han ikke. Og på enden av greenen sto Tiger, med henda i kors og et smil om munnen, og sa “good speed”. Matchen fikk den perfekte starten. Dessverre kjølnet den litt for fort. Det var ikke mange birdies å se, også lite samtaler mellom de to kjempene, noe som kan være forståelig ettersom de begge ville vinne. Matchen fikk noen oppturer her og der, med closest to pinn på hull 5, 8 og 13, hvor Phil vant alle tre, og dro med seg $600,000 ekstra.

På slutten av siste 9 tok spillet seg opp, og det ble slått mye bra slag. Det toppet seg på hull 17, hvor Phil ledet med ett hull og hadde en 3-4 meter for birdie. Tiger på sin side hadde misset greenen lang. Det så ut som avgjørelsen skulle komme, men nå har Tiger for vane å vise seg frem når han absolutt må. Han satte chippen fra utsiden av green på 17, noe som satte press på Phil, som bommet sin putt. Dermed var de likt før siste. Der toputtet begge for birdie, og omspillet som publikum ville ha var klart, så da bar det tilbake til hull 18.

Nå var det Tiger sin tur til å putte for seieren, men når han bommet birdieputten, var det klart for “The 20th hole” som var satt opp for et eventuelt omspill. Hullet var 93 yards, fra puttinggreenen, til greenen på hull 18. Etter at Tiger bommet green på det fjerde omspillshullet, satte Phil seiers putten fra halvannen meter. I tillegg til $9 millioner for seieren, og $600,000 for “sidebets” på banen, fikk Mickelson et belte som bevis på seieren. Dessverre var beltet litt for lite for Mickelson, mon tro de hadde lagd det for noen andre?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s