King Louis av Sør Afrika!

Louis Oosthuizen

masuti / Shutterstock

En tåreful Louis Oosthuizen feiret en seks slags seier over Romain Langasque på hjemmebane på Randpark Golf Club i Johannesburg, den eldste banen i Sør Afrika. Den niende seieren for Sørafrikaneren på Europatouren, og den første på tre år!

Oosthuizen startet uken med en 62 (-9), hans beste runde på Europatouren på mer enn fire år. Louis mistet ledelsen til landsmann Charl Schwartzel etter fredagen, men gjentok den på lørdag med en 67 (-4), noe som gav Oosthuizen en tre slags ledelse over Schwartzel og Muthiya Madalitso før søndagen.

På søndagen skapte Oosthuizen spenning med to tidlige bogeys, på hull 2 og 3, men Sørafrikaneren slo tilbake med birdies på hull 5, 6 og 7. Og med en birdie på hull 9, rundet han -2, med en fem slags ledelse. Derfra og inn virket mer som en parademarsj. Med en eagle på 14, og en birdie på 15, gjorde det ikke stort med en bogey på 17. Seieren var allerede i lomma, og Oousthuizen kunne strekke armene i været som vinner på Europatouren igjen.

Med seieren på hjemmebane er Oosthuizen kun en av seks spillere som har vunnet både British Open og South Africa Open. Han er i selskap med Henrik Stenson, Ernie Else, Gary Player, og andre. Ikke det dårligste selskapet å være i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s