David Lipsky vinner årets siste turnering på Europatouren!

David Lipsky

Christopher Y.C. Wong / Shutterstock

I en turnering hvor tre nordmenn sto på startstreken, og to klarte cuten, var det amerikanske David Lipsky som stakk av med en to-slags seier i Alfred Dunhill Championship, foran David Drysdale!

Lipsky startet søndagen et slag bak Scott Jamieson, men skøyt ut av startblokkene med birdies på de første to hullene, og han så seg ikke tilbake før han lå -5 etter 10. På dette tidspunktet så det ikke ut som noe kunne stoppe amerikaneren. Så ble det litt spenning igjen.

Med bogey på 12, birdie på 14 og dobbelbogey på hull 16 lå Lipsky -13, og ledelsen var nede i to slag til David Drysdale, som hadde en bogey og fem birdies etter 16 hull. Drysdale avsluttet med birdie på 18, en 67 (-5) runde, og -12 sammenlagt, dermed var ledelsen til Lipsky kun ett slag. Med hull 17 og 18 igjen for Lipsky måtte Drysdale vente i spenning i klubbhuset på avslutningen. Lipsky holdt hodet kaldt med par på hull 17, og birdie på hull 18. Etter en tøff sesong i 2018, hvor Lipsky endte utenfor topp 100 på Race to Dubai rankingen, trenger han ikke bekymre seg for 2019 sesongen, etter at jul kom tidlig.

Med norske øyne var det også en morsom uke, med tre nordmenn på startstreken; Kristoffer Reitan, Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen. Reitan startet uken med to runder på 73 (+1) og klarte cuten med et slag. Med en 72 (-2) runde på lørdagen og en runde på par på søndag, endte han på delt 42. plass. Kofstad lå helt oppe på en delt 4.plass på et tidspunkt med en 69 (-3) på torsdag, og han fulgte opp med en 72 (par) runde på fredagen for å klare cuten med fem slag. Dessverre falt han litt gjennom helgen med 73 (+1) på lørdag og 74 (+2) på søndagen, som betyr at han endte på par sammenlagt, og delt 42.plass med Kristoffer Reitan. Kristian Krogh hadde en tung start med 77 (+5) på torsdag, og med en 73 (+1) runde på fredagen ble det tidlig helg. Men med tre nordmenn på Europatouren i 2019 blir det et spennende år for Norsk Golf!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s