Verdensener Rose Vinner på Torrey Pines!

Justin Rose (38) styrker sin posisjon som planetens beste golfspiller, med seier i Farmers Insurance Open på Torrey Pines.

Etter en fantastisk start på helgen med 63 (-9), 66 (-6) og 69 (-3) slag, lå Justin Rose -18, og hadde dermed en tre slags ledelse på Adam Scott, og fire slag på Jon Rahm, før siste runden, hvor alle tre spilte sammen. Men som mange vet, så kan tre-fire slag gå fort i den seige roughen ved kysten utenfor San Diego.

Med en åpning på -1 første fem hullene, hadde Jon Rahm satt seg i en posisjon for å kunne stjele seieren fra Justin Rose. Rose, som ikke startet veldig hett, bommet fire korte putter på første seks hullene, og lå +2 for dagen. Rose hadde dermed mistet et slag til Adam Scott og tre til Rahm, og visste at han måtte snu momentumet. Og om han gjorde det. På de neste fem hullene gjorde Rose tre birdies, gikk til -1 for dagen, og plutselig var ledelsen ned til Scott fire slag. Fire slag var også ledelsen når gruppen sto på teeboksen på hull 15, og turneringen så ut til å være Rose sin, om han ikke rotet den bort. Eller Scott gjorde noe ekstraordinært. Det var da Scott våknet.

Med birdie på hull 15, 16, 17 og 18 satte Scott virkelig presset på Rose, som må ha trodd at par inn burde holde etter hull 14. Hvordan kunne briten Rose svare? Med en klasse som viste alle hvorfor han er nummer 1 i verden. En sterk birdie på det tøffe par 3, sekstende hullet, før han la innspillet til under 2 meter på siste, og hadde to putter for å vinne Farmers Insurance Open. Rose trengte bare en. Seieren på Torrey Pines gjør Rose også til den mestvinnende Engelskmannen på PGA-touren etter andre verdenskrig, med ti triumfer. Det er en mer enn legenden Nick Faldo. Ikke den verste måten å starte som regjerende mester i FedEx Cupen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s