Rickie Fowler Vinner Waste Management Open i Phoenix!

Etter en triller av en sisterunde, kunne Rickie Fowler (30) strekke armene i været, gi en liten fist pump, og juble for seier i Waste Management Open i Phoenix. Men det var ikke uten dramatikk. Eller diskusjon.

Med en fire slags ledelse på Matt Kuchar etter tre runder, hadde Fowler en veldig god posisjon til å kapre sin femte seier på PGA touren. Og etter 10 hull, ledet han med fem slag på resten av feltet, selv med en dobbel bogey på det femte hullet. Så skjedde det som skulle sette Fowlers ellers rolig og populære vesen på prøve.

Etter å ha slått andre slaget sitt på det par 4 ellevte hullet kort av greenen, sto han klar for å chippe inn på en pinne som sto bakerst i hjørnet. Fowler lå på dette tidspunktet -19. På samme tidspunkt hadde Branden Grace en lang putt på det tolvte hullet for birdie og å gå til -15. Fowler, går litt hardt på ballen, eller feilbedømmer hvor mye kontakt den skal få med greenen, ser ballen så vidt rulle av baksiden av greenen, nesten gå ned i bunkeren før den ruller i vannet bak. Og verre skulle det bli. Etter å ha droppet to ganger i den bratte skråningen, plasserte Fowler ballen, tok med seg en wedge og gikk opp til greenen. Der snudde han seg, og så hjelpeløs på ballen rulle tilbake i vannet. En dommer ble tilkalt, og Fowler fikk beskjeden om at han måtte droppe på ny. Med et nytt straffeslag. Selv om han ikke var i nærheten av ballen når dette skjedde. Hva enn Fowler følte inn i seg når han fikk denne beskjeden, viste han ikke noe annet en stoisk ro utad. Han droppet, gikk på ny opp på greenen, planla slaget, utførte og gikk med mening opp på den ellevte greenen for å putte for trippel bogey. Der var nok mange som unnet han den 5meters putten i retur, og var glade for å se den droppe. På hullet foran satte Grace den lange putten for birdie, og plutselig var ledelsen på fem slag, blitt fire. Grace fulgte opp med birdie på hull 13, og når Fowler slo ballen i bunkeren på hull 12, og ikke klarte å gjøre par, var ikke ledelsen bare borte, men Grace var plutselig i ledelsen. Fowler som har vært så nærme i Waste Management Open siste to årene, så for seg at seieren skulle glippe. Igjen.

Fowler slo tilbake med en birdie på det femtende hullet, og når Grace slo ballen i vannet på hul 17 og gikk av med bogey, kunne Fowler traske mot den syttende greenen med putteren i hånden etter en magisk drive, vel vitende om at en toputt ville gi han en to slags ledelse ut på det attende hullet. Med birdie i lomma på hull 17, og en up-and-down for par på hull 18 visste Fowler en styrke som bare de beste i verden foran han. En merkelig rekord ble det også, ettersom ingen på PGA-touren har vunnet en turnering med en dobbel bogey og en trippel bogey på sisterunden. Rickie Fowler kunne uansett gå av banen på søndag med hodet hevet, vel vitende at han har slått de beste i verden. Selv på en dag for alle trodde han hadde tapt mot seg selv, nok en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s