J.B. Holmes vinner Genesis Open 2019!

Som i forrige uke under AT&T Pro-Am på Pebble Beach, spilte værgudene en stor rolle til at årets Genesis Open ble en maraton turnering. Og etter å ha startet sisterunden fire slag bak Justin Thomas, stakk J.B. Holmes av med seieren med en avsluttende 70 (-1) runde.

Turneringen i California started med en syv timers utsettelse på grunn av regn, som var så ille at de som hadde startet runden, og kommet til hull 2, fikk starten sin annulert. Det gjorde at hele turneringen ble forskjøvet utover helgen, med runder som startet en dag og avsluttet en annen dag. Men det viste seg fortsatt å skulle bli en spennende søndag på Riviera CC, med navn som Justin Thomas, Marc Leishman, Rory McIlroy, Adam Scott, Tiger Woods og J.B. Holmes i toppen av listene.

På toppen av lista før sisterunden lå Justin Thomas (-17) med en fire slags ledelse over de to andre i sisteballen, Adam Scott (-13) og J.B. Holmes (-13). Denne søndagen skulle også været vise seg å ha en finger med i spillet, med mye vind, opp mot 30-40 km/t i styrke. I denne tetstriden stakk Holmes og Scott kjapt ut av startblokkene med henholdsvis -2 og -1 etter 6 hull. Thomas starte tregere med +2 første 6, og plutselig var ledelsen hans borte. Scott lå dermed et slag bak både Thomas og Holmes.

På de neste seks hullene falt Scott til fire slag bak Thomas, og klarte ikke å komme seg tilbake resten av runden. Han avsluttet med en 76 (+5) runde, og endte på delt 7. plass. Holmes gjorde to bogeys og en birdie på neste seks, og tapte et slag til Thomas, som tok tilbake ledelsen med et slag før siste seks hullene. Men på hull 13 slo Thomas litt sprekker igjen med en fireputt for dobbel, før han treputtet hull 14 for bogey. Og selv om han gikk -1 siste fire hullene, hadde Thomas åpnet døra for J.B. Holmes. Og Holmes viste styrke siste seks hullene. Med seks par i avslutningen holdt han Thomas unna seg og vant med et slag.

I ettertid har J.B. Holmes fått kritikk for å ha brukt ekstremt mye tid på hvert slag. Holmes viser til forholdene som var vanskelige, men spørsmålet vil nok stilles allikevel, om PGA Touren må bli strengere på tidsbruk på turneringer. Om “vanlige” spillere skal holdes til tiden, burde nok proffene også holdes til det. Spesielt når de ga et-slags straff til 14-år gamle Guan Tianlang under US Masters 2013. Og de bør holde alle til den samme standarden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s