Francesco Molinari vinner Arnold Palmer Invitational på Bay Hill!

Francesco Molinari går en fantastisk avslutningsrunde på Bay Hill, og stjeler med seg seieren i årets Arnold Palmer Invitational! I tillegg til Italienerens sterke søndag, fikk vi se Viktor Hovland klare sin første cut på PGA-touren, og få den beste plasseringen på PGA-touren siden Henrik Bjørnstad i 2006!

Uken som skulle holde årets utgave av Arnold Palmer Invitational på Bay Hill så ut til å inneholde mange av de store verdensstjernene, pluss vår egen Viktor Hovland. Og selv om Tiger måtte kaste inn håndkledet på grunn av en sår nakke, var det nok av spenning i Florida denne uken.

Etter tre runder lå det i luften at turneringen skulle avgjøres mellom Matthew Fitzpatrick (-9), Matt Wallace (-7) og Rory McIlroy (-8). Men det ble tidlig klart at italieneren Molinari skulle blande seg inn i teten, selv om han startet fem slag bak Fitzpatrick. Molinari gikk første 9 på 32 slag (-4), og plutselig lå han kun et slag bak Fitzpatrick. Fitzpatrick som startet senere enn Molinari, rundet halvveis på 35 (-1) og økte ledelsen etter 9 til to slag. Wallace gikk det samme som Fitzpatrick, og McIlroy gikk på par, som gjorde at Fitzpatrick lå -10, mens Wallace, McIlroy og Molinari var -8.

Selv to slag bak, og tidligere starttid, så det ut som Molinari hadde skapt høyere momentum enn sine motspillere denne søndagen. Som på første 9, gjorde Molinari fire birdies siste 9, og leverte et scorekort på 64 slag (-8), og plutselig var den han som ledet med to slag. Når verken Fitzpatrick, Wallace eller McIlroy klarte å skyte lavere enn par på siste 9, var det den regjerende British Open mesteren som kunne heve armene i jubel.

I turneringen stilte også Viktor Hovland, ranket som nummer 3 på amatørenes offisielle ranking, og som den beste college spilleren i USA. Det er store forhåpninger til Hovland hver gang han stiller opp i en turnering disse dager, og han skuffet virkelig ikke i årets Arnold Palmer Invitational. Etter en åpningsrunde på 74 (+2), slo han tilbake med en 70 (-2) runde for å klare cuten med grei margin. Helgen besto av en kald putter, men bra spill, som resulterte i en 73 (+1) runde på lørdagen og en ny solid 70 (-2) runde på søndagen. Det holdt til en delt 40.plass, og den beste plasseringen av en nordmann på PGA-touren siden 2006. Gratulerer med en ny fantastisk turnering til Viktor Hovland!

Men i denne helgen var det Molinari alt handlet om, og han kunne juble for en ny seier, denne gang i nærheten av statuen av Kong Palmer, en av de største som har spilt denne sporten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s