McIlroy vinner Players Championship!

Med et av de sterkeste feltene vi har sett på lenge, hvor omtrent alle topp 50 på verdensrankingen virket å kjempe om seieren på et eller annet tidspunkt gjennom helgen, vant Rory McIlroy Players Championship på TPC Sawgrass slaget foran Jim Furyk.

Årets utgave av The Players Championship på fantastiske TPC Sawgrass i Ponte Vedra viste et startfelt uten like. Og turneringen i seg selv skulle vise seg å legge frem et drama som var turneringen verdig.

Tommy Fleetwood var sammen med Keegan Bradley kjapt ute av startsblokkene med en 65 (-7) runde, og tok ledelsen foran Brian Harman og Byeong Hun An. Og utover helgen skulle det bare vise seg å bli tettere og tettere. På søndagen så det på et tidspunkt ut til at så mange som 10 spillere kunne stikke av med seieren. Det hele kulminerte i en publikums eksplosjon på øy-greenen hull 17, når først Eddie Pepperell satte en putt på nærmere 20 meter, før Jhonattan Vegas fulgte opp i ballen etter med en hinsides putt på 72 fot for birdie. Hele banen virket å vibrere. Både Pepperell og Vegas kom i mål på -14, og ledet sammen i klubbhuset, mens spillere som Jim Furyk, Rory McIlroy, Dustin Johnson, Brandt Snedeker, Jason Day, Tommy Fleetwood og Jon Rahm fortsatt spilte om seieren ute på banen.

Førstemann som kunne utfordre lederne var Jim Furyk, som gjorde en sterk birdie på det 16.hullet for å komme seg til -14. Furyk bommet først en birdieputt på hull 17, før han limte innspillet på 18 til under 3 meter. Han satte putten, og tok ledelsen alene i klubbhuset.

Bak han falt den ene etter den andre etter, før McIlroy begynte å vise alvor. På hull 15 slo han et magisk bunkerslag fra fairwaybunkeren, og med en birdie lå han -15 og likt med Furyk i klubbhuset. Så vartet McIlroy opp med to fantastiske slag på hull 16. Først slo han en drive på 350 yards, som var vanvittige 47 meter over bakken på det høyeste. Der hadde han kun et 9 jern inn på par 5 hullet. McIlroy la den på greenen, toputtet for birdie, og ledelse alene på -16 før siste 2. Bak McIlroy kjempet både Fleetwood og Rahm for å komme seg til -16 sammen med McIlroy. Men når begge slo ballen i vannet på hull 17, visste McIlroy at en safe par på hull 17 holdt til seier, når han sto på teeboksen på hull 18. Med den største selvfølgelighet slo McIlroy ut en massiv drive, midt i fairwayen, slo ballen på green og toputtet for en ny tung seier på CV’en sin. Etter å ha kommet topp 6 i alle sine starter i 2019, var det en fornøyd McIlroy som sa at hans beste golf var rett rundt hjørnet. For en sesong det kan bli for Nord-Iren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s