Tiger Woods vinner US Masters!

Nesten 11 år etter hans kanskje mest ikoniske triumf i US Open 2008 vant Tiger Woods igjen en av golfens fire store turneringer. Etter en av Masters historiens mest dramatiske siste 9, holdt det med bogey på siste for Tiger for å sikre seieren foran Dustin Johnson, Brooks Koepka og Xander Schauffele. Og ikke nok med det, så ble vår egen Viktor Hovland beste amatør med imponerende spill, og stakk av med Silver Cup med den laveste scoren for amatører på 58 år.

Scenen som ble satt til søndagen på årets US Masters på ikoniske Augusta National kunne ikke vært bedre. Leaderboarden var fullpakket av verdensstjerner, med Francesco Molinari, Tony Finau og Tiger Woods i lederballen. Og som en ekstra karamell for oss i Norge var Viktor Hovland topp 35, og jaktet på Silver Cup, som bevis på at han var årets amatør i US Masters. I frykt for en kommende storm innover Augusta National, tok turneringsledelsen avgjørelsen at starten skulle fremskyves, det skulle være treballer istedenfor toballer som er tradisjonelt, og man skulle starte på både hull 1 og 10.

I lederballen hadde Molinari skaffet seg et forsprang på Finau og Woods på to slag. Foran disse var omtrent resten av verdenseliten, med Koepka, DJ, Jason Day, Rahm, Schauffele, Fowler, Bubba, Justin Thomas og flere. Men søndagen startet relativt rolig, og med fantastisk putting, klarte Molinari å holde på sin to slags ledelse ganske lenge. Når lederballen sto på teeboksen på hull 7, var faktisk ledelsen tre slag. Det var på dette tidspunktet turneringen så ut til å åpne seg drastisk. Mens Tiger slo innspillet sitt nærme til nesten tap-inn birdie, hadde Molinari slått ballen i skogen, og kom seg ikke til greenbunkeren. Det endte i en bogey, og plutselig var ledelsen til Molinari kuttet fra tre til et slag. Begge spillerne gjorde birdie på hull 8 og par på hull 9. Og, som mange har sagt i fortiden, det var på siste 9 på søndagen turneringen virkelig ble dramatisk.

Tiger Woods startet siste 9 med å slå ballen i skogen på hull 10, dermed måtte han chippe seg ut i fairwayen, og endte med bogey. Molinari slo innspillet langt, men en magisk chip tilbake, og sin syvende (!) enputt for dagen, var ledelsen to slag igjen. Og mens alle tre i flighten gjorde par på hull 11, gjorde Brooks Koepka i ballen foran dobbel-bogey på hull 12. Som så mange ganger før, viste Amen Corner seg skape problemer for flere. Både Molinari og Finau slo ballen i vannet, og gjorde dobbel, mens Tiger gjorde par. Plutselig ledet Tiger Masters for første gang på søndag siden 2005. Men det varte ikke lenge. For i løpet av to minutter gjorde både Patrick Cantlay (hull 15) og Brooks Koepka (hull 13) eagle for å komme seg til henholdsvis -12 og -11. Cantlay som nå var i ledelsen alene fulgte opp med to bogeys, og endte på -10. På hull 13 sklei Tiger i tilslaget, men ballen seilet over skogen, og midt i fairway. Molinari slo også sin i fairway, og begge spillerne traff green, toputtet og gjorde birdie. Med par på hull 14 på begge, sto Tiger i fairway på hull 15 klar for å gå på green, med en score på -12, mens Koepka puttet for eagle, og -13. Han toputtet, og kom opp i delt ledelse. Mens dette skjedde hadde Jason Day tatt ledelsen i klubbhuset på -11, og Dustin Johnson kommet etter han og ledet med -12 ferdigspilt.

Mens Tiger slo et bra slag på greenen for eagle, hadde Molinari lagt seg opp venstre. Innspillet hans traff en gren, og gikk i vannet. For andre gang på fire hull. Femte slaget hans etter droppen holdt også på å gå i vannet, men klarte seg så vidt, og han endte med en dobbel, og hans sjanser for en første grønn jakke glapp. Tiger toputtet for birdie, og igjen ensom ledelse med tre hull igjen. Og mens Koepka gjorde par på hull 16 og 17, slo Tiger nesten hole in one på hull 16, og med par på hull 17 ledet han med to, for en mulighet for sin femtende major-triumf. Når Koepka bommet sin birdieputt på hull 18, kunne Tiger spille sikkert og gå for bogey. Det klarte han, og sto igjen med sin femte grønne jakke, kun en bak Jack Nicklaus sine 6, og sin major nummer 15. Tre bak Nicklaus. Mange hadde tvilt, kanskje også han selv, men Tiger slo alle kritikerne tilbake, og, som nummer 6 i verden, viser at han er tilbake i jakten på tittelen som tidenes beste spiller.

Det var en fantastisk helg for Norge også, med verdens tredje beste amatør, Viktor Hovland, i hovedrollen. Med en åpningsrunde på 72 (par) og tre runder på 71 (-1) endte han på delt 32. plass, og vinner av årets Silver Cup, bevis på at han er årets beste amatør. Han er også den første siden Hideki Matsuyama som går under par i US Masters som amatør, og den laveste scoren på 58 år for en amatør. For et år det har vært for Hovland. Og det er ikke over. Foran han står US Open, og kanskje British Open, om han ikke velger å bli profesjonell. Gratulerer Viktor! Vi gleder oss til å følge deg i fremtiden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s