TP5 eller ProV1? TaylorMade eller Titleist? Her er forskjellen.

Sliter du med å velge mellom TaylorMade TP5 og TP5x? Eller mellom Titleist ProV1 og ProV1x? Her er et kjapt innblikk i premium ballene til to av golfens mest solgte ballmerker.

ProV1 og ProV1x

Ønsket med årets ProV1 og ProV1x var å få høyere ballhastighet, og mindre spin på det lengre spillet, mens ballen skulle gi deg mer kontroll på det kortere spillet. Måten Titleist skulle skape dette på var å skape et ytterste lag som var 17% tynnere enn tidligere modeller. Dette skal generere mer spin på korte slag, men også høyere hastighet på lengre slag. I tillegg har det andre laget i ballen, det støpte laget i midten, blitt større og er bygd for høyere ballhastighet på lengre slag. Til slutt har Titleist en ny kjerne de hevder skal styrke det de ønsker å få frem, som igjen er høyere ballhastighet, og mer kontroll rundt greenene.

Begge ballene er skapt for lengre carry og lav spin på de lange køllene, mens det er målet og samtidig skape større stopp i ballen på kortere slag. I tillegg kommer ProV1 med ekstra lite spin på det lange spillet, som skal gi en mer penetrerende ballbane. ProV1x på sin side skal ha en høyere utgangsvinkel, med lave spin tall, men ikke like lavt som ProV1. I tillegg skal ProV1x ha en ekstra soft følelse når man spiller med den.

TP5 og TP5x

Som den første 5-lags ballen som er konstruert, kommer TP5 og TP5x med Tri-Fast Core som er en kjerne-konstruksjon som skal øke carry-lengde, uten å minke spin for mye, som skal gjøre ballen enklere å spille med. Begge ballene kommer også med Speed-Layer System som betyr at ballene kommer fire lag som blir stivere og stivere innover i ballen, for høyere ballhastighet, som resulterer i lengre lengde, og mer kontroll, spesielt i vindfulle forhold. Dette blir også hjulpet av en større reaksjonseffekt i ballene når de treffer køllen, som er med å gjøre ballen ekstremt rask, i følge TaylorMade. Den største forskjellen mellom TP5 og TP5x er at TP5 er skapt for en lavere utgangsvinkel, og mer spin rundt greenene, mens TP5x gir en høyere og mer penetrerende ballbane enn TP5. Dette gjør TP5x til en ball som passer perfekt i vindfulle forhold.

TP5/TP5x vs. ProV1/ProV1x

ProV1 vs. TP5Denne tabellen viser hvordan de forskjellige ballene oppførere seg i forhold til hverandre. Som du kan se har ProV1x høyere ballflukt og spin enn både TP5 og ProV1. Mens ProV1 har mindre spin og ballflukt enn både TP5 og TP5x. Både TaylorMade og Titleist hevder at begge deres modeller, uansett ballflukt og spin, har fantastisk kontroll rundt greenene, selv om både ProV1x og TP5 skaper mer spin enn deres brødre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s