Ditt første golfutstyr

Søker du på google for råd for kjøp av et nybegynnersett er det overraskende hvor lite relevante lenker du finner fra norske nettsider. Det viser vel for så vidt kun at behovet for denne type råd er stort. Vi vil nedenfor oppsummere våre korte råd.

Råd 1 – Lån først utstyr 
Vår første anbefaling er å ikke kjøpe golfutstyr før du har vært å sjekket om du synes dette kan være noe for deg. Bruk en time eller to på drivingrangen sammen med noen som kan gi deg helt grunnleggende opplæring for å kunne slå. Gå gjerne litt rundt på golfbanen og gjør deg kjent med spillet.

Synes du etter dette at golf virker å være noe for deg er tiden inne for å orientere seg i golfverdenen etter å kjøpe golfutstyr.

Photo: Zoom Team/Shutterstock.com

Photo: Zoom Team/Shutterstock.com

Råd 2 – Ikke bruk «mye» penger på ditt første golfutstyr
0400r_1Som i sportskategorier flest er det slik at i starten av karrieren er det enkle også det beste. De dyreste golfkøllene er gjerne laget for de beste spillerne som ønsker å «forme slagene» og som vil ha de beste køllene for å slå «draw eller fade». Dette er uttrykk som nybegynneren naturligvis verken har hørt om eller er egenskaper ved en kølle som en har sjanse til å utnytte.

Golfverden er også slik at de store merkevarene bruker milliarder av kroner på markedsføring og må ta igjen dette i prisen på golfutstyret. Golf er derfor en idrett der du heller ikke nødvendigvis får igjen kvalitet i forhold til prisen du betaler.

Vår anbefaling er derfor som en nybegynner å sette en maks investering i utstyr på NOK 2 – 2500. Da kan du få et kjempeflott komplett golfsett som du kan ha i mange år framover. Normalt vil en kunne ha et slik nybegynner sett til du har kommet ned på et handicap på 20 – 25. Da vil nok behovet for å oppgradere kanskje føles stort.

Mange velger nok som sitt første golfsett å kjøpe et brukt sett. Dette er naturligvis en god løsning, men vær da nøye på at golfutstyret faktisk passer deg både i forhold til kroppen din og i forhold til det nivået du står på.

Vær klar over at vi kan levere våre Royal Golf køller i tilpassede lengder uten noe som helst tillegg i prisen. Du kan hos oss få et golfsett som vil passe perfekt med 13 køller for under NOK 2 000. Dette er også høykvalitets køller som vil være perfekte for en nybegynner. Se lenken her.

Råd 3 – Vurder å kjøpe et halvsett
Golfhandelen.no tilbyr et fantastisk nybegynner golfsett for kun kr. 1 295. Settet består da av de køllene du trenger som en nybegynner (En wood, to hybrider, 3 jernkøller og en putter (se her)). Kjøper du et halvsett fra Golfhandelen.no skal vi gi deg 30-40% på køllene den dagen du ønsker å bygge det ut til et komplett golfsett med 13 køller!

300r_1

Råd 4 – Bruk mer penger på opplæring enn på golfsettet! 

wordsofwisodm_oktober13Det viktigste du kan gjøre i starten av golfkarrieren er å få god opplæring. Du vil helt sikkert få en god grunnleggende innføring når du tar «Veien til Golf».

Vi vil imidlertid også anbefale deg å bruke både penger, tid og krefter på å få en pro eller en annen erfaring golfspiller til å gi deg nødvendig opplæring. Det å få inn basis kunnskapen i golf tidlig er det som virkelig kan være med på å gi deg så mye mer glede av golfen i framtiden. Det å få inn golfteknikkene feil fra starten av gjør det utrolig mye mer komplekst å lære seg de riktige teknikkene i ettertid.

Golf er ingen enkel sport og er vel grunnen til at du finner de best betalte idrettsutøverne i verden akkurat i denne sportsgrenen!

Råd 5 – Tren på korthullsbaner før du velger et dyrt medlemsskap 
Stadig flere steder kan du finne spennende korthullsbaner (gjerne 6 til 9 hullsbaner der golfhullene er et sted mellom 70 og 200 meter) der du både kan få veldig nyttig trening og ikke minst en følelse av om golf er noe for deg.

Spesielt i Sverige finnes det veldig mange korthullsbaner (eksempelvis Dynekil som ligger rett før Strømstad).

bilde1
Råd 6 – Be om «nybegynnerpris» når du blir medlem av golfklubben

Medlemskap_2014_ferdig_webDessverre er golf i Norge de siste årene vært på nedtur i forhold til antall medlemmer. Dette skyldes sikkert veldig mange forhold, selv om vi synes det er merkelig at en i en periode med så stor fokus på helse, kosthold, trening osv ikke lykkes med å få inn flere golfspillere. Golf er en fantastisk idrett og holder deg ikke bare i form, men en har også vitenskapelig dekning for å si at golfspillere lever opp til 5 år lengre enn andre! (se: http://www.dn.no/dnaktiv/article2632114.ece). Utgangspunktet for å få flere til å spille golf burde derfor være fantastiske!

Flere norske golfklubber sliter tungt økonomisk. I en slik situasjon er det kamp om å få inn nye medlemmer. Golfklubbene bør derfor akkurat som treningssentrene tilby svært lav pris første året. Be derfor din golfklubb om et godt første års tilbud!

Utstyrstips til nybegynneren

Noen av de første spørsmålene proshopansatte rundt i landet får av nybegynnere er: «Hvor mye må man betale for utstyr?» og «Hva kreves av utstyr for å spille?». Her vil nok mange prøve å selge seg oppover til en høyere prisklasse. Kanskje får nybegynneren anbefalt å kjøpe et fullsett fra merkeleverandør med en gang så har en det som trengs i årene som kommer. Er dette virkelig nødvendig?

Tanken om å kjøpe alt det nødvendige med en gang er i utgangspunktet forståelig, og for noen få kan dette faktisk være et veldig godt råd. Vi tenker her på nybegynnere som er superinteressert og kommer til å spille flere ganger i uka. På grunn av stor interesse vil de rase ned i handicap. Da vil mange føle et behov for å kjøpe bedre utstyr. Hvis en så kjøper dette utstyret fra starten av vil en slippe denne situasjonen, tenker mange. Situasjonen viser seg likevel og å være en annen. Aktive golfere har en tendens til å skifte ut utstyret ofte. Selv om en har kjøpt utstyr for 15 000,- som nybegynner for å kunne spille på køllene til en har 10 i handikap velger mange å kjøpe nye køller etter 1-2 år når en har nådd 25 i handicap. Da har det plutselig ikke noen hensikt å kjøpe full pakke med en gang, når en likevel ender opp med å bytte det ut et par år senere.

Som en av landets største nettsider for salg av golfutstyr ser vi at mange velger å gå denne veien. Samtidig har vi sjelden sett en nybegynner ha superkontroll på hva en faktisk får ut av køllene. Vi velger derfor å anbefale en annen tankegang som førstegangskjøper: Kjøp billig utstyr slik at du får testet ut hva golf faktisk er før du tar større investeringer. Utstyret trenger ikke koste mer enn en tusenlapp eller to. Det er mer enn nok til å få kjenne på hva golf faktisk er. Etter å en så har fått spilt litt kan en heller vurdere å gå til innkjøp av dyrere og naturligvis bedre køller.

2

Photo: GaudiLab/Shutterstock.com

Hva er så til å anbefale? Ønsker du det aller enkleste, bare for å få testet hvordan det er å spille, vil vi anbefale Royal Golf sine halvsett. Disse settene kommer med 7 køller og bærebag. I settet finner vi en 3-wood, 2 hybrider, 3 jernkøller og en flott, stabil putter. Dette er perfekt for deg som vil få en fullverdig opplevelse av hva golf innebærer. Et slikt halvsett fås til kun 1445,-! En pris du kun finner her

Er du av typen som alltid er ute etter det beste til en minst mulig penge vil vi anbefale Royal Golf sin toppmodell. Dette er køller en kan spille på lenge, på samme måte som Titleist sine køller. Forskjellen her er at køllene er produsert på en litt enklere måte slik at prisen er vesentlig billigere. Selv om de er billigere, betyr ikke det at køllene ikke er av kvalitet. Etter å ha testet disse ble vi overrasket over hvor mye en får igjen for så lite penger. Toppmodellen til Royal Golf gir 13 køller med bærebag. Blant disse 13 finner vi en driver, to wooder, en hybrid, 8 jernkøller og deres beste putter (Classic Premium). Her får en absolutt alt en trenger for å spille lenge, og settet koster kun 3495,-. Til sammenligning er dette omtrent det en driver hos de store leverandørene koster. Køllene er tilgjengelig på denne linken!

Screen Shot 2016-01-13 at 10.31.38 PM

Vi håper at tipsene kan komme deg til gode! Skulle det være noe er det selvfølgelig bare å bruke kommentarfeltet under eller sende oss en mail på christoffer@golfhandelen.no.

Hvilke køller spiller du på? Bruk kommentarfeltet under og del dine meninger.

4 kommentarer om “Ditt første golfutstyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s